Een professionele livestream voor game-event The Reality

De vraag

Op LAN-party The Reality komen ruim duizend gamers een weekend naar de TT-hallen in Assen om samen te gamen en mee te doen aan game-toernooien. Het event en de toernooien worden gesponsord door verschillende game-gerelateerde bedrijven die hun producten en diensten willen laten zien aan het publiek. Voor zowel de sponsoren als voor The Reality zelf is de livestream een perfect middel om een nog groter publiek te bereiken. Daarom werden wij gevraagd om een livestream op te zetten waarbij de kijkers zoveel mogelijk meekrijgen van de beleving van het event.

Het antwoord

Per gametoernooi verzorgden we een livestream waarop de wedstrijden, voorzien van professioneel commentaar en analyse, werden uitgezonden. Tussen de wedstrijden door werden in de talkshow interviews gedaan met de spelers, waren er giveaways van de sponsoren en deden we ludieke acties met het publiek. Door de afwisseling van game-content, sponsorinteractie en event-beelden was het voor de kijkers alsof ze er zelf bij waren!

Het resultaat

Aan de hand van een enthousiaste crew uit de gaming-community hebben we elk jaar een verbeterslag gemaakt in de kwaliteit van de livestream. We zochten elk jaar opnieuw de grens op van wat we konden door nieuwe apparatuur te gebruiken en segmenten aan de show toe te voegen. En dat was niet zonder resultaat: ten opzichte van drie jaar geleden is het aantal unieke kijkers met 86% gestegen. Aan het einde van het weekend is de crew gesloopt, maar kijken we altijd voldaan terug naar wat we hebben neergezet.

testimonial icon testimonial icon testimonial icon

Livestreams van League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, Rocket League, Rainbow 6 en een talkshow. Meer dan 250.000 views met 150.000 unieke kijkers. Ruim 23.000 uur aan behaalde kijktijd.

Twitch Statistieken

GE√ŹNSPIREERD? NEEM CONTACT OP

Telefoonnummer

+316 130 543 89

Bezoekadres

Ouddeelstraat 7A - Unit 10
8926AZ Leeuwarden
U heeft niet alle verplichte velden ingevuld!